Хвиля Десни » 13 Січня, 2018

Daily Archives: 13 Січня, 2018

Культура

Щедрий вечір і казка про Тата

Published by:

А моїй мамі сьогодні вночі приснився такий сон, як казка. Це вона сама сказала: «як казка». Снився Тато. І був так близько, так гарно… Потім почав збиратись, каже, йому пора. «Як же ти туди доберешся, це ж бозна-де?..» – питає мама. Він їй показує в небо: бачиш?..

Continue reading

Культура

Трансильванське коріння буковинської Маланки

Published by:

У Білорусі я почув, що слово «блискавка» по-білоруськи звучить, як «маланка». У старогрецькій мові слово «мелан» означає «чорний» і пов’язане з діонісійськими персонажами Мелан, Меланіс, Мелантея, Меланіпп, Меланфій.

Continue reading

Суспільство

«Святий» проповідник з дияволом на вустах

Published by:

Секретар Чернігівського єпархіального управління УПЦ Московського патріархату отець Ігор офіційно заявив чернігівським ЗМІ, що канони (закони) церкви забороняють їм ховати померлого вірянина української церкви…

Continue reading

Культура

Ода Борщу!

Published by:

Учора ми на «Хвилі» розповіли про чудового поета Анатолія Колошу, автора римованої мініатюри, що стала легендою — про «Романтичну ковбасу», а сьогодні в океані фейсбучної соціальної мережі Олена Житар з українського Сімферополя поширила не менш героїчну оду – ОДУ Борщу.

Continue reading

Суспільство

Жорстокомовні українці

Published by:

Учора вилучила з друзів у соціальній мережі одну досить популярну у ФБ-літературних колах жінку, яка написала в себе на сторінці, що вона ніколи не прийме в друзі тих, хто звертаються до неї з пропозицією подружитися «мовою агресора».

Continue reading