Культура

Назарій Яремчук і кіт Коко

Вчора, у день народин, в Україні та великому україномовному світі згадували дивовижного співака Назарія Яремчука… Тривалий час я зберігав у своєму архіві світлину із зображенням нашого славетного краянина, де він тримає пред собою чудового котика. Ця деталь додавала знімкові особливого шарму.

На жаль, я довгий час не знав хто є автором світлини. І ось нещодавно в інтернет-мережі натрапив на несподіване повідомлення від американки українського походження Тані Д’Авіньйон (її дівоче прізвище Михайлишин).

Це наша українська гордість, адже Таня є знаною в світі фотохудожницею, журналісткою. Свого часу майстриня навіть виставляла свої твори в Чернівцях.

Портретувала вона й Назарія Яремчука. На одній із світлин він зображений з котом. Так от – цей пухнастик є котом самої Тані. На жаль, тоді Назар уже був важкохворим.

Залишається лише подякувати славетній українці за те, що вона зафіксувала своїм фотоапаратом образ згасаючого лицаря української естради. Світлина була опублікована в ряді популярних зарубіжних видань.

До речі, свого кота Таня називала Коко. Печальна кінцівка цього тексту — ані Назарчика, ані кота Коко вже немає поміж живих.

Василь Бабух

P.S. “ХД”
Ця світла розповідь з’явилась у нашому виданні п’ять років тому. Сьогодні, на жаль, нема з нами і її автора, чудового буковинського поета і журналіста Василя Бабуха. Але його слово не вмирає, як і пісні Назарія Яремчука

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *