Культура

Посміхніться, вас знімає Віктор Кошмал

Влучно, гучно, яскраво і, як завжди, зі щирими усмішками – так відкривали виставку світлин «Поетичний фотоживопис Віктора Кошмала» у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Короленка. Відомий чернігівський фоторепортер Віктор Кошмал – із когорти тих, кому доля подарувала хист ловити й зупиняти миті нашого швидкоплинного життя.

На фотовиставці, що розташовано у конференцзалі бібліотеки, представлено 42 світлини в жанрі пейзажу, портрета, анімалістики, макрозйомки, міського пейзажу.

Чого тільки немає на виставці!
Хочеться легкого літнього вайбу – будь ласка, є бажання подивитися на гарних дівчат у вишиванках і мужніх воїнів, що боронять країну на сході – ласкаво просимо, є час помилуватися чернігівськими краєвидами та місцевою фауною – тоді точно варто завітати на виставку.

Приємно, що творчість фотомитця зібрала на вернісажі в бібліотеці не лише мистецьку спільноту області, а й поважних гостей, які глибоко цінують роботу Віктора Кошмала.

Заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Олена Дума зауважила, що фоторепортер висвітлює в ЗМІ досягнення міста і області та пропагує Чернігівщину як туристичну перлину України. Перший заступник голови Чернігівської обласної ради, заслужений майстер спорту України Ніна Лемеш відзначила неймовірну відданість Віктора Кошмала своїй професії та вручила подяку від Чернігівської обласної ради. Щирі вітання авторові передали й депутатка Чернігівської облради Олена Синявська та в. о. директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ЧОДА Людмила Замай.

Привітали фотохудожника з вернісажем і колеги по цеху – відомі фотомайстри Олександр Тасиць, Юрій Хромушин, Сергій Тарабара та інші. А чернігівська художниця й поетеса Тетяна Тимошенко подарувала авторові та всім гостям декілька своїх співучих віршів.

Як розповіла дружина фотохудожника пані Зоя, він з радістю фотографує всі оновлення в місті: парки, будівлі, сквери, фонтани та, особливо, людей, які радіють життю. Тож якщо хтось угледить націлений об’єктив Віктора Кошмала – неодмінно усміхніться Майстрові, ви потрапили в історичні аннали!

Катя Скрипка
Фото Олени ПОПОВИЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *