Культура

Роман Кухарук у Чернігові

До Чернігівської бібліотеки ім. Короленка завітав київський поет, письменник, громадський діяч Роман Кухарук. Він розповів про свою творчість. Але спершу з вітальним словом виступив головний редактор журналу «Літературний Чернігів», письменник Михась Ткач.

Михась Ткач запевняє, що літературний доробок Романа Кухарука рівноцінний і в прозі, і в поезії – йому притаманний колоритний, сучасний, модерний стиль. Окрім того пан Роман – активний громадський діяч, поборник українського слова, справжній українець.

У Чернігові, власне, Роман Кухарук представляв свіжу збірку поезій – «Вдень і вночі». Книжка має глибокий філософський зміст. Назвою збірки слугують слова з творчості Тараса Шевченка.

Автор почитав дещо з нової книжки і запропонував перейти до запитань, заінтригувавши, що за краще запитання він подарує презентований томик.

Одразу наголошу – було багато цікавих запитань і не менш оригінальних відповідей. Наприклад, на запитання «Ваше кредо?», Кухарук відповів: «Кредо в перекладі українською – вірую. По-перше — «не бійся»; по-друге — «всіх слухай, але не всіх слухайся»; по-третє — «мінімум комплексів, максимум реалізації».

На запитання про нівелювання газет та книжок у звʼязку з появою інтернету, письменник відповів, що прогресу в мистецтві немає, є прогрес технічних засобів. Інтернет – це інструментарій…

За кращі питання письменник подарував шанувальникам поезії не томик, а кілька своїх оригінальних видань, а також чотири десятки власних книжок для бібліотек Чернігівщини.

Наталія Утиро
Фото Людмили ЛЕПЕХИ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *