Культура

Щоденники з війни

В Чернігівській бібліотеці ім. Короленка презентували книжку бійця добровольчого батальйону Петра Билини «Війна кличе» (Нотатки на полях російсько-української війни).

Презентацію приурочено до Дня вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення памʼяті Небесної Сотні.

Завітали бійці та офіцери оперативного командування «Північ», працівники служби України у справах ветеранів війни та АТО в Чернігівській області, воїни-афганці, учні Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді, бібліотекарі, працівники освіти, журналісти.

Переглянули фільм «Небесна Сотня. На сторожі Гідності» та вшанували хвилиною мовчання Героїв Небесної Сотні. Автор нової книги Петро Билина розповів про війну, солдатом якої був протягом 2014–2015 рр.

«Війна кличе…» – це щоденникові записи побаченого та пережитого, документ гіркої і болючої правди. Книга, безсумнівно, стане одним із джерел для дослідників історії російсько-української війни, що й досі триває.

Бібліотекар Надія Шкурко представила книжкову виставку «Такими синами славен наш народ».

Революція Гідності, на жаль, ще не завершена…
Але все колись закінчується. Скінчиться і ця війна. Імена героїв вкарбуються у граніті та памʼяті народу. На їхніх прикладах виховуватимуть прийдешні покоління українців.

Валентина Куценко
Фото Олени ПОПОВИЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *