Культура

Зараза Любов…

Не так моя недавня стаття про Колодія — як учинена потім дискусія! Вона швидко роз’їхалась «не по темі», але встигла виразно показати, чому молодь не сприймає й не хоче сприймати нашу давню шлюбну культуру.

Не допускається до обговорення, дратує, просто бісить сама тільки ідея про КОНТРОЛЬ молодої пари та її шлюбного життя з боку громади, суспільства, батьків, держави… ну, ще сяк-так можна стерпіти церковне вінчання, бо то діло божественне і вопше красіво.

Я стою розгублений на перехрестях християнської моралі з язичницькими звичаями, молодих крутих борців за свободу з темними прихильниками давніх порядків, ловлю їх за поли й пробую догукатись: Почекайте, а як же ж… а хто ж чи що буде вас контролювати… чи ви своїм розумом… А пишуть же книжки, що не можна жити в суспільстві й бути вільним від суспільства?..

Куди там!
Що кожним кроком, кожним рухом і кожним помислом сучасної людини, особливо молодої, керує Реклама – про це ніхто чути не хоче, всі покладаються на свою мудрість і свій вільний вибір. А провідною зіркою для всіх слугує Любов! Ніякий контроль, ніякі культурні чи економічні чинники не грають ролі, коли є Любов!

Реклама охоче підхоплює й підтримує вашу мрію.

Любов?
Будь ласка! Вам маленьку чи оту більшу? Червону чи рожеву? З бантиком? Готову надуту чи з вентилем? Ага, вам тільки намальовану – будь ласка! А ви що, не визнаєте цих символів, ви хочете справжньої натуральної Любові? Ласкаво просимо, записуйтесь на змагання, завта зранку будемо з’ясовувати, яка пара найдовше цілується!

Любов над усе.
Любов керує світом. Любов урятує світ. Любов – єдиний сенс подружнього життя. Любов – єдиний сенс життя взагалі. Найпередовіші народи світу тільки й знають, що faire l’amour, make love, … словом, не ждуть милостей від природи, а самі роблять Любов!

І чим більше її роблять, чим потужніші ресурси кидають на продукування любові, тим швидше вона чомусь вивітрюється.

От же зараза.

Василь Триліс

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *