Економіка

Мито для міщуків

Рішення Чернігівської міської ради про кратне збільшення оренди для громадських організацій (давайте правильно його називати) — це не тільки жлобство, але й антигромадська дія.

У тій же Европі, куди так люблять їздити міські чиновники, місто встановлює для громадських організацій умовну плату (у Польщі, скажімо, так було — 1 злотий навіть за старовинні замки).
 

Тим паче, що за комунальні послуги громадські організації ж платять! А в Чернігові хочуть з бідних ще більше здерти! Адже громадські організації є НЕПРИБУТКОВИМИ і тепер замість, скажімо, тисячі гривень мають платити 5 тисяч! Вихід — закритися і збиратися по квартирах чи в залі засідань міської ради?

Замість того, щоб радіти, що міщуки не зупинки громлять чи квітники топчуть, а збираються для вирішення питань культури, екології, виховання, освіти тощо — міська влада обкладає митом.

Шкода, що за це рішення проголосували і вчорашні громадські діячі — Ірина Березинець, Олександр Ломако, Ярослав Ковтун, Сергій Воробйов, Ігор Андрійченко?

Чи не проголосували?

Василь Чепурний

«КОМНЕЗАМІВСЬКІ ДИКУНИ» 

Чого добивається міська влада, збільшуючи орендну плату на приміщення та землю для громадських організацій в Чернігові, всупереч Указу Президента України №68 / 2016 «Про сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні»?

Висновок може бути лише один — повністю добити їх і залишити собі лише «кишенькові» для повного утвердження «олігархічно-феодального» устрою під видом місцевого самоврядування.
Формально в місті зареєстровано біля 300 ІГС. Більше 200 вже добили… Перереєстрацію ГО, що мала закінчитись 1 січня пройшло десь трохи більше 50, правда в Україні її перенесли до 1 липня…
Тоді і постане питання — скільки тих ГО. 

Думаю їх буде не більше 40-50, але це окрім інших ІГС, на кшталт громадських об’єднань промисловців. Ці об’єднання треба розділяти, бо хоча і вони належать до громадських об’єднань, але в структурі громадянського суспільства належать до другого сектору і захищають інтереси бізнесу, а відповідно мають інші фінансові можливості (наприклад, громадське об’єднання автоперевізників), проте мають рівні права серед усіх ІГС (Їх буде також не більше 50). Тобто в сумі десь біля 100.

Ви рахуєте міфічні мільйони втрат для міського бюджету, а представники ІГС рахують мільярди втрат України через неможливість працювати нашому бізнесу в світовій спільноті, бо нашу країну там вважають за «комнезамівських дикуні»” і нікуди не пускають… Тому і вийшов Указ Президента України №68 / 2016 «Про сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні».

Із вашим підходом за 25 років в місто і область не прийшов жодний серйозний інвестор (щось не бачу в області південнокорейського економічного чуда!!!) і не прийде — поки не побачать розвинені ІГС в місті!!!

Із теперішнім розвитком Інтернету, мобільного зв’язку та інших комунікацій — громадські об’єднання (та і бізнес!!!) будуть існувати і без оренди приміщень (але тепер у формі палких і переконаних ворогів місцевої влади!!!), а ті приміщення приєднаються до тих тисяч м кв. що пустують нині і руйнуються, про що вже відкрито подейкують навіть чиновники.

Іван Осадців

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *