Політика

Важлива заява у Відні

Усі іноземні збройні формування, військова техніка та найманці повинні залишити територію України до проведення виборів на Донбасі. Це має дуже важливе значення для виконання Мінських домовленостей. Про таке йдеться у заяві Європейського Союзу, виголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ, яке відбулася учора у Відні.

«Ми ще раз наголошуємо на нашій позиції, що повний контроль Україною над державним кордоном має дуже важливе значення для виконання Мінських домовленостей», — заявили в Євросоюзі.

В ЄС також наголосили, що усі іноземні збройні формування, військова техніка та найманці повинні залишити територію України.

Стосовно місцевих виборів на території ОРДЛО, то для їх проведення за українським законодавством мають бути створені усі необхідні умови, передусім у безпековій сфері.

«Належні безпекові умови є необхідними для проведення, відповідно до законодавства України, місцевих виборів в окремих районах Донбасу, під наглядом Бюро демократичних інститутів та прав людини, що є структурним підрозділом ОБСЄ (БДІПЛ ) та згідно зі стандартами ОБСЄ. Ми будемо уважно стежити за розвитком ситуації та закликаємо Росію і підтримувані нею збройні формування до конструктивного підходу в цьому плані», — йдеться у заяві Євросоюзу.

P.S.
Думаю, що ця заява Євросоюзу є дуже вчасно. Bона може бути ще однією «козирною картою» для української делегації під час майбутніх переговорів «Нормандської четвірки».

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *