Спорт

Марадона заробляє самовари

Росією мандрує колишня світова футбольна зірка, гравець і тренер збірної Аргентини Дієго Марадона. Він прибув на запрошення газети «Советский спорт». Ясна річ, «Советский спорт» тут аж геть ні до чого, хіба що – як посередник між «великим» Марадоною та ще «більшим» Путіним.

І все після того, як перший якось назвав другого своїм «кумиром». Зізнавшись: «У мене вдома на стіні висять два портрети: Фідель Кастро і Владімір Путін».

Ну як, скажіть, «Советскому спорту» не послужить футбольній легенді після такого його комчванства своїм інтимним іконостасом? Як не винагородити хай трохи наркозалежного, зате ж новоспеченого «велікого друга Россіі» «добропожалованієм»?

От і возить «Советский спорт» Марадону «по городам и вєсям» «необ’ятной страни», як криловського Слона, а той не втомлюється захоплюватися Росією і Путіним. Точніше – спочатку Путіним, а потім Росією, бо «Росія – ето Путін!».

За те Марадоні дарують самовари, а Марадона засіває росіян автографами. Тобто все по плану, «всьо пучком». «Советский спорт» навіть видав поспіхом «на гора» вже й «гарячу сенсацію»: буцімто Марадона намагається отримати російське громадянство.

Словом, стара затерта платівка.

Рік тому з «царственного соізволєнія» щасливим росіянином став справді великий боксер і чемпіон Рой Джонс. За ним – американець, чемпіон ММА Джефф Монсон. Обидва моцні хлопці, щоправда, як тільки натуралізувалися росіянами і повдягали майки з двоголовим пернатим, то одразу-таки почали на рингу ганебно падати, мов снопи чи лантухи із бараболями…

А як любитель моркви Стівен Сігал розпинався в любові до Росії! А Жерар Депардьє! Як пристрасно зображав руками лезгінку! Біда тільки, що жоден з них так і не затримався в «расєйской жизні». Жерар, так той вже за місяць з Раші «депарднув». Хоча мав там… аж дві подаровані квартири: в Саранську та Грозному.

З того приводу інтернет-газета «Русский еврей» дослівно цитувала Жерара з його інтерв’ю для «Canal+»«Якщо я раптом колись занудьгую за таким життям, то можу пару днів пожити у своєму хліві». До загалом викінченої фрази Депардьє додав, що більше ніколи не збирається повертатися в Росію, зі своєю, власне, законною мордовською пропискою…

А тепер ось новий російський «натурал» – «брат Дієго».
Може, хоч у нього там складеться? Адже ж є у ньому щось місцеве, автентичне, щось таке від «распахнутой руской души», чи од «ловкості рук і нікакого мошенства». Згадайте хоча б, як він перед усім світом забивав рукою гол і робив вигляд, що все нормально. Недарма в нього портрети Путіна і Кастро висять! Міг би ще і Чаушеску прилампічити, тим паче в цьому піджаку на цьому фото він таки схожий на румунського диктатора…

До речі, в останній день червня неподалік Буенос-Айреса гуляли весілля ще зірковішого за Марадону футболіста, сучасного Пеле – Ліонеля Мессі. Так от, Мессі свого співвітчизника навіть «у запорожці» до себе не запросив. Розповідають, що більшість із 700 гостей на тому весіллі, вчувши «пропутінські серенади» Марадони, не забажали сідати з ним на одну лавицю.

Леонід Ісаченко«ГРІНЧЕНКО-інформ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *