Спорт

Загартований глухонімий

— Повертаюся, слухай, увечері маршруткою до своїх Броварів. На зупинці заходить парубок, такий дужий, коренастий, років 25. Але всі – в пуховиках, у теплих куртках і пальто, в шарфах і картузах, а він, слухай, у одній футболочці з коротким рукавом. Підняв руку до поручня – та футболочка засмикнулася, відкрила його голий пуп…

Мене від одного того вигляду дрижаки вдарили.
Однак, ми ж європейці, тому всі озираються, на кріслах соваються, але, як люди виховані й чемні, навіть виду не подають, мовляв: нам хоч голим їдь, то твоя особиста справа.

Аж раптом бабуся, з порожнім кошиком у ногах, певно, на базарі спродалась, вертається додому:
— Синочок, шо случилось? Чого ти такий голий?

«Синочок» обернувся до бабусі, ледь помітно, але люб’язно усміхнувся їй і знову романтично втупився у вікно, в яскраві фарби пристоличного лісу.

Натомість, ні сіло ні впало, заговорив поважно вбраний чоловік аж десь з останніх крісел. Він навіть краватку поправив, перш, ніж голосно усе всім «пояснити»:

— Бабушка, то вболівальник збірної команди України по футболу. Він ще ніяк від шоку відійти не може після поразки від хорватів. У нього досі гарячка. Ото так, розпашілий, і тиняється неприкаяно, не може зрозуміти як воно так трапилось… А воно трапилося вже давно. Ще коли дід Леонід вирішив футболом «підлататися», коли зі збірною творив чудасії Олєг Дєрюгін… Але цей спеціаліст, по фамілії Андрій Королєвский, цей ще не таких дров наламає! Бачите, шо, оно, із людьми робиться через такий футбол..! 

Всі у маршрутці пожвавились, заусміхалися, хтось піддакував, хтось відверто реготав, і тільки старша жіночка, що спровокувала той блискавичний, неочікуваний спіч, ніяк не могла второпати: чи то серйозна бесіда, чи жарти? Вона мовчки мучилась своїм нерозумінням, позираючи раз-по-раз на «синочка» в дивному вбранні.

— Ну, так, а шо ж при цьому той морж у футболці?
— А шо?!! Стояв мовчки, абсолютно незворушно, ніби не про нього мова. Дивився собі у вікно, на осінь, а ви балакайте — хоч посинійте. Він взагалі мені здався якимось глухонімим.
Точно! Загартований глухонімий…

Леонід Ісаченко«ГРІНЧЕНКО-інформ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *