Суспільство

Таємниці Болдиної гори

«Надгробок Коцюбинському знайдено! Сьогодні про це заявив чернігівський міський голова. Вітаю усіх, серця яких болем відгукнулися на викрадення надгробного пам’ятника Михайлу Коцюбинському у Чернігові, на Болдиній горі! А потім ще й украли погруддя Пушкіна…», — пише один знаний у мистецьких колах чоловік.

А інший чоловік, відомий у глибоко законспірованих націоналістичних колах, білими нитками у безмежжі туманних натяків, ніби розшифровує знічев’я секретні замєтки із «перєпіски з друзьямі»: та тому ж і Пушкіна їхнього поцупили, щоб Коцюбинський знайшовся!

Третій чоловік резонно натякає, що погруддя знайшлось, бо «вмішалась женщина»!

І вказує на чарівну жінку, народного депутата, яка настільки тверда і рішуча, що роздягається до майток, занурюється в йорданську ополонку і дивиться при тому на мужчин у кожухах зневажливо й призренно.

Вона не лише публічно висловила ультиматум Авакову, а й призначила сумашечу суму винагороди тому, хто вкаже слід…

Тут ляк узяв би навіть тих, котрі «шо охороняють – те й беруть»!

Чи так воно, чи зовсім інакше – хто зна, але якщо вірити чернігівському міському голові, то тутешньому резонансному дикунству з обезголовленими пам’ятниками буде нарешті «надано об’єктивну оцінку», а винних покарано з «усією суворістю».

Що буде із «серцями, які болем відгукнулися на викрадення надгробних пам’ятників» — того не знає ніхто — ні чернігівський міський голова, ні Бог святий.

Леонід Ісаченко, «ГРІНЧЕНКО-інформ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *