Хвиля Десни » 5 Травня, 2023

Daily Archives: 5 Травня, 2023

Ексклюзивна хвиля

У «гравітаційному полі» Ірини Вільде

Published by:

Сьогодн, 5 травня, народилася геніальна українська письменниця, класик української літератури
Ірина Вільде – не вразлива до слави і хули. Це справді дивовижна велика Жінку, без творчості якої важко уявити сьогодні повноцінною українську літературу. Ірина Вільде зачарувала мене ще школяркою своїм ніким неперевершеним поки що романом «Сестри Річинські», який побачили світ у 1965 році, тоді ж був відзначений Шевченківською премією, що було для автора і твору потужною рекламою.

Continue reading

Культура

Рецепти від внучки Шолом Алейхема

Published by:

Бел Кауфман (Белла Койфман, 1911-2014), американська письменниця, авторка бестселера «Вгору сходами, що ведуть униз» (1964), онука Шолома Алейхема (1859-1916), який народився на Київщині, жив у Києві, звідки кацапські чорносотенні погроми 1905 року змусили його з родиною виїхати в Америку, і який заповідав себе поховати в Каневі біля Шевченка.

Continue reading

Культура

Старість — це не тільки вік…

Published by:

Старість — це також втрата розумінння запозичених слів і термінів у вжитку більш молодшого покоління. Як правило, запозичені з англійської мови слова і поняття в українській мові втрачають первиннe значення, спотворюються і вже в спотвореному вигляді інтегруються, вростають, імплементуються в мовне надбання.

Continue reading

Суспільство

Вона була гарна, бестолкова і брехлива…

Published by:

Колись в юності у мене була баришня, яка стала прототипом однієї з героїнь оповідання «Ірка, Лєнка, Пушкін і молодість» в книжці «Поіменник». Вона була гарна, бестолкова і брехлива. Зрештою ці її чесноти призвели до того, що вона осіла в Оленегорську… Бо ж «матушкарассєя».

Continue reading

Політика

Вони думають, шо сплатяцца…

Published by:

Звісно, кожному українцю приємно дивитися як над Кремлем щось вибухає, і читати як їхній недофюрер вс*ався. Але, швидше всього, це зроблено ними самими — гебістська штучка для закручування гайок серед своїх. Особливо, якщо там почнуться чистки генералів…

Continue reading