Політика Суспільство

Копняк у жирні сідниці європолітиків

Яка чудова новина — сусіди-молдовани не захотіли вступати в Євросоюз. Не ті, що й так уже на заробітках в ЄС, а місцеві. В українському фейсбуці вже зранку після виборів у Молдові накапали пару цистерн сліз, згадали всі радянські анекдоти про інтелект молдаван…

Молдавське населення не тупе і не імбіцильне. Люди адекватно реагують на те, що бачать довкола себе. А саме адекватність, а не мрійництво і ура-пхай-пхай є ознакою розуму. Сусіди бачать довкола себе десятки тисяч біженців з України, сотні зруйнованих міст і сіл, нескінченні похоронні фотки, якими українські користувачі завалюють світову мережу. І жалюгідну “занепокоєннність” Румунії, яка не здатна без дозволу НАТО навіть дрони російські збити у своєму небі.

І ніхто не приплете російську пропаганду чи не погигикає над низьким інтелектом норвежців — вони ДВІЧІ проголосували проти вступу в ЄС (1972 і 1994 роки).

Ця новина чудова для нас — українців. Бо пихатій євробюрократії вдруге після БРЕКЗІТ показали: або будьте ефективними і адекватними або зникніть! Нещасний мільйон снарядів усе ЄС не здатне було за рік виробити для ЗС України. Чеська ініціатива в рамках ЄС по постачанню снарядів теж провисла, як підстрелений парашутист у повітрі. Кожен транш допомоги Україні — це внутрішнє Ватерлоу Єврокомісії з угорцями, словаками, австрійцями, французами…

Молдовський референдум — це ще один потужний копняк в жирнющі сідниці євробюрократів і європолітиків: еволюціонуй або вмри!

Віктор Лешик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *