Хвиля Десни » 22 Жовтня, 2024

Daily Archives: 22 Жовтня, 2024

Культура

Лише 89… Ще міг жити…

Published by:

Сьогодні 89 років виповнилося б класику української літератури, відомому поетові, перекладачеві, Герою України, Почесному громадянину міста Києва, Почесному академіку Академії мистецтв України Борису Іллічу Олійнику (22 жовтня 1935 року, Зачепилівка — 30 квітня 2017 року, Київ).

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Дні мої вечірні

Published by:

Тиждень жив у горах, у заглухлому в хащах селі. За писаниною ніколи було облаштовувати побут. Увечері подався на пошуки їстівного. Надибав єдиний тут шинок. Підійшов сивий чолов’яга з сумними очима і білосніжним рушником на руці.
«Можна меню?» – попросив я.

Continue reading

Суспільство

Прозріння моєї родички

Published by:

Після 24.02.2022. одна моя далека родичка, вже у літах, але із «совком» в голові казала: треба здатися, і тоді настане мир! Це при тому, що раніше вона гордовито говорила про подвиг народу у так званій великій вітчизняній війні. Я не став переконувати, пояснювати, що у нас тоді буде поліцейська держава.

Continue reading

Політика Суспільство

Копняк у жирні сідниці європолітиків

Published by:

Яка чудова новина — сусіди-молдовани не захотіли вступати в Євросоюз. Не ті, що й так уже на заробітках в ЄС, а місцеві. В українському фейсбуці вже зранку після виборів у Молдові накапали пару цистерн сліз, згадали всі радянські анекдоти про інтелект молдаван…

Continue reading