Хвиля Десни » 16 Лютого, 2021

Daily Archives: 16 Лютого, 2021

Культура

Згадаймо Валерія Громцева

Published by:

Сьогодні народився один з фундаторів української естрадної пісні, український композитор, музикант, заслужений діяч мистецтв України – Валерій Громцев. Нині мав би святкувати 72… Він народився у Чернівцях і закінчив чернівецьке музичне училище. Його шлях на естрадний олімп розпочався у 1967 році, коли ще студентом Чернівецького музичного училища створив при Будинку культури текстильників «Восход» ВІА «Карпати».

Continue reading

Культура

Черговий том «Галицької саги»

Published by:

Ще одна частина «Галицької саги» від Петра Лущика. Це третя книжка серії, що побачила світ у видавництві «Фоліо». Називається вона «Примара миру» і охоплює період 1923-1928 років. Я знов занурилася в світ моїх давніх «знайомих» — мешканців маленького галицького села Перетин та їхніх родичів, що полишили село в силу різних життєвих обставин.

Continue reading

Новини

Стрітення моєї бабусі

Published by:

І було у моєї бабусі Валі життя, на казку геть не схоже…. Після школи хотіла податися до Києва, в артистки, але мій прадід, а її батько, й чути нічого не хотів. «Атож, в артистки, он, в ланку шуруй і виспівуй там від зорі до зорі»… Відспівала Валя на випускному, бо німецькі літаки «сповістили» про початок війни саме в ту ніч, коли вона з однокласниками йшла сонце зустрічати.

Continue reading

Культура

Ізмєльчал галівудішко…

Published by:

Режисерів, у чиїх фільмах герой, побачивши труп, а біля трупа знаряддя вбивства, бере в руки скривавлений ніж або револьвер і розглядає з тупим виразом, я б привселюдно бив батогами. За зневагу глядача і за те, що має його за ідийота. Я вже не кажу про такий банал, коли герой бачить мокру червону калюжку, мачає в ній вказівного пальця і задумливо розглядає.

Continue reading