Політика

Путін з рухами в’юна

Нові коментарі Путіна щодо мирного врегулювання на Донбасі підтверджують те, про що в Україні почали говорити відразу після підписання Кучмою формули Штайнмаєра.

А саме те, що Росія буде намагатися змусити В. Зеленського піти на значні поступки, мотивуючи це тим, що вони є умовою для зустрічі в Нормандському форматі. Підписана формула Штайнмаєра — це була умова для зустрічі з Путіним. Часткове розведення військ — також умова.

Але тепер Путін озвучує нові умови: вже не часткове, а повне розведення військ по лінії фронту. І без введення на ці території українських правоохоронних органів. Плюс, крім повного розведення військ, Путін заговорив і про те, що Верховна Рада не повинна приймати новий закон про особливий статус ОРДЛО (а це якраз те, що обіцяв зробити Зеленський), натомість, потрібно продовжити безстроково дію того закону, який вже є.

А він, зрозуміла річ, написаний не в інтересах України. Просто цей закон ніколи не діяв, а зараз, на думку Путіна, варто почати. Насамкінець, Путін не двозначно натякнув, що не бачить особливого сенсу в зустрічі, якщо перед цим не буде узгоджено документ, який сторони мають підписати в Нормандії.

А це знову ж таки прямо протилежне тому, що прагне зробити В. Зеленський, який, навпаки, каже, що зустріч потрібна саме для того, щоб він міг особисто почути, що думає Путін, а не стільки для закріплення якихось попередніх домовленостей.

Зрештою, В. Зеленський може не виконувати ці нові умови Путіна, але тоді зустріч в Нормандії ймовірно зірветься. А це, як можна зрозуміти, не в інтересах українського Президента, який постійно наголошує, що прагне особисто зустрітися з Путіним.

Навіщо?!!
Це вже інше питання, і на нього якраз очевидної відповіді нема.

Денис Рибачок

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *