Культура Суспільство

«Влащенізована» короткозорість влади

Українські медійники та інші громадяни звернулися до президента Володимира Зеленського та міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка з вимогою відсторонити від участі у національних теле- та інших новинних марафонах телеведучих, які багато років поширювали кремлівські наративи в Україні на таких каналах, як 112 Україна, ZIK, NewsOne, НАШ та Інтер.

Передусім йшлося про Василя Голованова, Тиграна Мартиросяна, Наталії Влащенко, Тетяни Гончарової, Назара Довгого, Володимира Полуєва, Анни Степанець та Анастасії Даугуле.

І ось що відповіли у Мінкульті: «В МКІП немає жодних ілюзій щодо внеску каналів Медведчука у теперішню війну з росією. Водночас ми глибоко переконані, що сьогодні не час для публічних люстрацій та розпалювання конфліктів всередині країни та професійної журналістської спільноти».

У Мінікульті додали, що ці ведучі «перейшли на сторону України (sic!) та кожен день доводять свою позицію своєю сумлінною цілодобовою працею». І впевнені, що «сьогодні нам потрібна кожна людина, кожен спеціаліст, який працює на єдиному інформаційному державному фронті для відстоювання нашої державності та перемоги над російськими загарбниками. Тому вбачаємо доцільним саме зараз, під час війни, в першу чергу звертати увагу на позицію, яку прийняли зазначені у списку ведучі».

Як на мене, все це дуже сумнівно. У нас що – бракує україноцентричних журналістів? Чому ми маємо спостерігати на екранах цих «перефарбованих лисиць»? Бо вони «професіонали»? Нісенітниця…

І ще. Чомусь Мінкульт (як і в довоєнний час) не звертає увагу – жодним словом! – на потреби українських письменників. Не фінансує жодною копійкою «Літературну Україну», не розуміючи вагу Слова у війні проти знахабнілої кацапської біомаси зі зброєю.

Сергій Куліда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *