Політика

Руандійський натяк від Трампа

Ще 20 січня я мав і оприлюднював інформацію з Білого дому про те, що американський президент не планує зустрічатись у Давосі з президентом Порошенком. Натомість глава МЗС України Павло Клімкін запевняв, що така зустріч буде!

Тепер ми знаємо як воно є.
В той час, як більшість українських ЗМІ брехала про зустріч президента України Петра Порошенка з президентом США Дональдом Трампом – я якраз рапортував для американських ЗМІ про зустріч Дональда Трампа з президентом… відсталої африканської країни — Руанди.

Хоча, якщо чесно, то на цей проміжок часу були справді-таки зареєстровані можливі зустрічі з главами інших держав Світу. В тому числі значилась зустріч і з Петром Порошенком.

Однак!
Чомусь президент США обрав собі в співромовники саме лідера Руанди. Після цього, на прощання, Дональд Тамп провів переговори з президентом Швейцарської конфедерації Аленом Берестом, господарем Форуму в Давосі. А потім відлетів у США на свою заміську резиденцію в Кемп Девід.

Так от!
Запитання (і до мене-самого, в тому числі): чому Дональд Трамп надав перевагу зустрічі з президентом Руанди, знехтувавши зустрічами з лідерами Польщі, Литви і України?

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *