Політика

Товкли воду в ступі на віллі Ла Гранж

Зустріч Байдена з Путіним завершилась нічим. Росія не вважає себе стороною конфлікту на Донбасі. Конфлікт слід вирішувати на основі Мінських домовленостей. Анексія Криму — вимушені заходи безпеки Росії. Саміт проходив на віллі Ла Гранж — там само, де у 1985 році зустрічалися Михайло Горбачов і Рональд Рейган.

Зустріч розпочалася вчасно о 14.30 за Києвом. Путін, який має звичку запізнюватись на офіційні заходи, прибув незвично вчасно. Переговори тривали понад три години, це на годину менше, ніж очікувалось.

Що важливо, лідери двох країн не підходили до преси разом. Що буде далі? Далі будуть нові санкції і економічна шибениця для Росії.

***
Почитав амерканські ЗМІ.
Аналітики розчаровані Байденом. По Навальному жодних зрушень. За кібератаки Путін не відповів і не поплатився. Відновлення роботи в Росії «Голосу Америки» і «Радіо Свобода» — результатів жодних. По Україні і Криму — нічого нового. По Сирії та Ірану — нічого нового. Байден віддав Сирію на відкуп Туреччині (днями у Брюсселі відбулись окремі переговори між Байденом і Ердоганом на полях саміту НАТО. Про це українська преса нічого не написала. А даремно. Було багато цікавого).

Зеленський мав телефонну розмову з прем’єром Великобританії Борісом Джонсоном. Джонсон сприятиме відновленню санкцій щодо «Північного потоку – 2», а також розширенню інших санкцій.

Наступного місяця Зеленський відвідає Вашингтон. Це буде повномаштабна зустріч. М’яч переходить на наше поле. Але ним треба скористатись дуже вміло.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *