Суспільство

Різанина через «подружню» монашу зраду

Один із монахів у монастирі неподалік Ніжина на Чернігівщині зарізав іншого монаха, бо заскочив того на «подружній» зраді… Любовна трагедія в УПЦ Московського патріархату трапилася ще торік восени, але розголосу набула лише тепер, бо трималася у страшній таємниці.

Скандальну справу, пише інтернет-видання «Суспільний кореспондент», намагалися усіляко зам’яти. І не лише московські церковники. Мало не зі шкури ліз, прикриваючи сутаною «тлєтворноє вліяніє запада» у рідній йому церкві, один народний депутат від Чернігівщини у ВР, який лобіює в регіоні, зокрема на Прилуччині та Ніжинщині, саме діяльність московського патріархату.

Трегедія в любовному монашому трикутнику і стала, власне, причиною недавніх кадрових змін в керівництві Ніжинської єпархії УПЦ МП. А прості парафіяни, які ходять до московської церкви, наївно думали, що то Господь міняє їм священників із хорошого на ще кращого…

Ще торік у грудні на зміну Іренею призначили Климента Вечерю, який до цього очолював інформаційно-пропагандистський відділ УПЦ МП.

Климент Вечеря, розповідає «Суспільний кореспондент», є головним фахівцем МП в Україні з пропаганди та інформаційних диверсій. Призначений на офіційну посаду завідуючим інформаційної роботи МП в Україні після усунення «проукраїнського» Кирила Говоруна – улюбленця Іларіона Алфєєва. Чому? Бо прямо виконує накази з Москви, контактує з Новинським (досить відома фігура-лобіст промосковських позицій в Україні), курирує всі інформаційні ресурси МП, зокрема, УНІАН-релігії, СПЖ, офіційний сайт УПЦ МП.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *