Культура

«На перелазі» в день закоханих…

У День святого Валентина та Міжнародного дня дарування книжок, у галереї-кафе «Штейнберг» у Чернівцях відбулась презентація щойно виданої книжки новел Анатолія Томківа «На перелазі».

Урочисту академію відкрив голова Чернівецької обласної ради товариства «Знання», кандидат історичних наук, доцент Ярослав Курко. Це — після попередніх видань «Хто пацив, той знає» та «В Євросоюз через Кінашку» — третя прозова книжка автора, відомого на Буковині журналіста і літератора.

«Перелаз» на житейському шляху є у кожного з нас, запевняє видавець. Іноді видимий, відчутний на дотик, іноді, закодований в часі і просторі, він стає суб’єктним зненацька. Тоді, піднявшись над суєтною буденщиною, бачимо те, що вимірюється не гаманцем, вагою чи метром, а душею і серцем.

Новелістика Анатолія Томківа збагачена ексклюзивами буковинської гуцульщини, колоритним світобаченням горян.

Про таке говорили учасники імпрези: професор Борис Бунчук, письменники Василь Васкан, Мирослав Лазарук, педагоги Ярослав Кулянда, Тамара Мінченко, журналіст, керівник інтернет-порталу новин «Букінфо» Сергій Зарайський та інші.

Всі присутні, а учасниками презентації були народний депутат України Максим Бурбак, Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, письменниця Віра Китайгородська, депутат Чернівецької обласної ради Олег Мельничук, бібліотекознавець Ольга Гроза, журналіст-історик Юрій Чорней, публіцист, редактор Лариса Хомич…, отримали в дарунок книгу з автографом письменника.

Юхим Гусар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *