Культура

Нотатки про ШОК від моєї книги…

«Ух ти!! Шикарне видання!» — перші враження відвідувачів «Українського дому» від гортання сторінок моєї книги «Іван Мазепа. Прижиттєві зображення гетьмана та його наближених» (Мистецтво, 2018 р.).

«Скільки коштує?»
«500…»…

Німа сцена, наче вдарили обухом по голові…
Чи то шок, чи то протверезіння:
«А…».

Маю на руках лише один авторський примірник… Хотів би подарувати його усім друзям у Полтаві, Харкові, Львові, Ніжині, Глухові, Чернігові… Але не вистачить… Вибачте!

… Десь весною розіслав електронною поштою 15-тьом українським видавництвам зміст цієї праці, просив подумати… Взялося реалізовувати цей дорогий проект (у кольорі!) лише видавництво «Мистецтво». Дякуючи Богу, їм це вдалося!!!

Дехто думає, що все так просто: взяв і видав… Ні, це нерви, переживання директора видавництва Сергія Поночовного, головного редактора Ніни Прибєги… Були операційні столи… Слава Богу, всі вийшли і вийдуть із драматичних ситуацій живі й здорові…

Здавалося, видання книги висить на волоску, бо раптом у реалізаторів проекту не витримує навантаження серце… Та книжка побачила світ! І я вдячний усім, хто причетний до цього!!! Хай будуть всі вони здорові!!!

… Книга скоро буде в бібліотеках…
Ще через деякий час – в Інтернеті. Мазепин родинний альбом наблизиться до всіх… Отож не все так кепсько у цьому світі…

День тому директор книгарні «Інтермеццо» Олександр Ясенчук написав мені у приват: «Чи є у Вас така книга? Слов’янські та тюркські світи в Україні (з історії взаємин у XIII-XVIII ст.). Світлана Біляєва».

«Скільки?..» — запитую.
«630… Але для вас знижка 10%».

Так, ціна кусається… Адже ж можна стільки накупити ковбаси і всяких продуктів… Та… куплю. Бо мені це цікаво прочитати…

Сергій Павленко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *