Культура

Пам’яті Віталія Святовця

Вихід у світ книги про письменників, учених, журналістів, творчих особистостей – завжди подія. Знаю, який нелегкий шлях таких видань до читача, але цих труднощів не бояться справжні товариші, колеги, рідні.

Книжку «На таких тримається світ» упорядкували Іван Забіяка і Марія Святовець: вчений і дружина Віталія Федоровича Святовця. Видання побачило світ у Видавничому домі «Букрек» нинішнього року.

Книга має два розділи: «Злитки чистого золота» та, власне, «На таких тримається світ».

У першому розділі зібрано розповіді про колег Віталія Федоровича, майстрів пера – Олега Бабишкіна, Михайла Верковця, Олександру Гостру, Михайла Грицая, Романа Іванченка, Олександра Мукомелу, Віктора Набруска, Анатолія Погрібного, Дмитра Прилюка, Бориса Чернякова…

Це вісімнадцять художньо-документальних нарисів, які свого часу написав Віталій Святовець.

У другому розділі — «На таких тримається світ», невтомний Іван Забіяка зібрав спомини тридцять п’яти побратимів Віталія Федоровича Святовця, у яких розкривається викладацький, творчий, духовний світ Віталія Федоровича, наведені незабутні факти та деталі зустрічей, організованих наукових конференцій, спільної діяльності, щоденного буття.

Під заголовком «Сумуємо» уміщено відгуки, з якими поділилися користувачі Інтернет-ресурсів після одержання повідомлення про смерть В. Святовця.

Для багатьох це все-таки було несподівано.

… Погоджуюся з Іваном Забіякою, який від упорядників написав сокровенне: «Не забуваймо, що людина живе доти, поки про неї згадують, споминають. Керуймося цим».

Віктор Жадько

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *