Культура

Письменники-канібали

Сталінсько-брєжнєвські часи повернулися до Спілки письменників України. Хоча вони далеко й не відходили…

Правління НСПУ виключило з членів Спілки голів київської обласної організації Анатолія Гая та київської міської організації Володимира Даниленка…

Розповідає свідок Олександр Шокало.

«… Головний апаратник Спілки, як головний прокурор, зачитав «обвинувальний» вирок. А головний куратор в істеричному заповзятті закликав шокованих і ошуканих брехливими звинуваченнями членів Правління «негайно проголосувати» за той вирок. Усю ту істеричну вакханалію було сплановано загодя, аби не дати слова звинуваченим, аби не відбулося обговорення, бо апаратники бояться, що ті викриють їхню брехню й розкажуть про них правду, і, відповідно, зміниться сценарій. Це судилище – агонія одержимих страхом цинічних нахаб».

Головний апаратник-прокурор — Михайло Сидоржевський, а головний куратор – «світоч» Павло Мовчан.

«На превеликий жаль, не було до кого апелювати: з трьох десятків правлінців тільки одна людина висловилась проти, а двоє утримались… Дивився на ту «президію» й мимоволі побачив у ній відповідь на недавнє запитання: «Чому в Спілці смердить дохлими щурами?» – так ось же ж вони сидять оті щурі, од яких тхне тліном. Ось чому так верне од того нелітературного дому» — доходить висновку Олександр Шокало.

Володимир Земляний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *