Політика

Чи варто молодим давати шанс?

Колись, на початку нульових існувала партія «Нова Генерація України», яка потім влилася в партію «Трудова Україна», яка, у свою чергу, подробилася і влилася в інші політичні проекти.

Очолював «Нову Генерацію» відомий нині нардеп Юрій Мирошниченко. Але мова не про нього, а про його виборчий відеоролик під час парламентської виборчої кампанії 2002 року.

Власне, лише цим роликом «Нова Генерація» і запам’яталася. В кадрі з’являвся молодий лідер партії Юрій Мирошниченко і, проникливо дивлячись у камеру, палко звертався до електорату. Свої слова 32-річний політик завершував виборчим слоганом «Дайте молоді шанс!».

На тих перших і останніх для партії парламентських виборах «нова генерація» політиків отримала 0,77% голосів.

Відтоді минуло 17 років.
Підросла нова «генерація» політиків.

І ось, на президентських виборах представник зовсім нової генерації набирає 73,22 %. Себто, попит на молодих політиків (в сенсі віку і досвіду) зрів аж 17 років!

Я тут утримаюсь від паралелей, порівнянь і політичних оцінок. Йдеться, зрештою, не про Мирошниченка і не про Зеленського, йдеться взагалі не про конкретні прізвища.

До цих роздумів спонукало гасло «Дайте молоді шанс!» Актуальність оновлення лав для більшості чинних політичних партій сьогодні набуває все більшої гостроти з наближенням парламентських виборів.

Електорат жадає нових облич при владі.
Але чи зможуть старі і нові політичні проекти врахувати суспільні настрої? Якою буде якість тих нових політичних облич? Побачимо вже зовсім скоро…

Олександр Соломаха

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *