Політика

«Мінська пастка» від двох «Сусаніних»

У Женеві Путін ще раз наголосив, що Росія погоджується сприяти реалізації «Комлексу заходів щодо виконання Мінських домовленостей» лише у тій послідовності, у якій вони були визначені ще у 2015 році. Тобто: спочатку вибори на окупованому Донбасі і лише після цього контроль над нашим кордоном.

Це 9-й параграф «Комплексу заходів щодо виконання Мінських домовленостей». Тим, хто підписав і схвалив такий порядок з числа українців: Леоніду Кучмі і Петру Порошенку слід руки повідривати… Бо саме ці два «діячі» завели Україну у глухий кут!

Хотілось би поєднати вчорашню прес-конференцію Володимира Путіна і її розбір нашими дипломатами: Дмитром Кулебою, Олександром Чалим і Павлом Клімкіним у телешоу «Право на владу».

Усі наші дипломати і секретар РНБО України Олексій Данілов хором заявили, що у такому вигляді цей «Комлекс заходів щодо виконання Мінських домовленостей» виконати в принципі неможливо. Мінські домовленості слід обнулити і переписати з «нуля».

Нарешті, на восьмому році війни на наших дипломатів найшло прозріння. Але тепер залишається цілковита «дрібниця» — остаточно переконати щодо того «нульового» варіанту засновників «Нормандської пастки»: Меркель, Макрона, Путіна і, бажано, Джо Байдена.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *