Політика

Патріарх Філарет у Брюсселі

Україна неодмінно переможе у війні з Росією, бо з нами добро, правда і Бог — так сказав Патріарх Філарет у посольстві України в Бельгії.

Насамперед, треба віддати належне послу України в Бельгії Миколі Точицькому за добре організовані й проведені усі заходи під час візиту Патріарха Філарета до Брюсселя. Завершальним акордом цих заходів була зустріч Владики Філарета з представниками української громади Бельгії. Спокійна, затишна, привітна атмосфера — неначе вдома, в Україні.

А промові й риториці Патріарха могли б позаздрити навіть лідери усіх націоналстичних і націонал-патріотичних партій і рухів України. Кожне слово Патріарха було пронизане відповідальністю за державу, щирим патріотизмом, любов’ю до України і її народу, Водночас Владика не приховуав своєї неприязні (щоб не казати «ненависті») до агресивної, шовіністичної, безбожної, фарисейської Росії.

Мені ж Владика допоміг розставити усі крапки над «і» щодо майбутньої канонізації Правосланої Церкви України. До речі, це її майбутня офіційна назва. Не Українська Православна Церква якогось там патріархату, а Православна Церква України з предстоятелем у сані Патріарха, і не нижче.

Далі усі плюси й позитиви створення такої церкви Патріарх розклавв по полицях. Впорався у 45 хилин (стоячи).

Він ще раз наголосив: якщо УПЦ МП не приєднається до Православної Церкви України, то вона буде вважатись і називатись Екзархатом Російської православної церкви Московського патріархату. А релігійні святині українського народу, такі як Києво-Печерська Лавра, будуть законно передані Православній Церкві України.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *