Спорт

Чемпіона світу «рубанули шашкою»

Правління Міжнародної федерації шашок (IDF) ухвалило рішення про трирічну дискваліфікацію українського чемпіона світу Юрія Анікєєва. Таким чином «вибили із сідла» серйозного конкурента. Росіяни, а вони нині домінують у міжнародній федерації шашок, пропонували Анікєєву змінити країну проживання… Через патріотизм і непоступливість Юрія, який не зраджує Україну, мусили вдаватись до інших «важелів». «Рубанули шашкою»…
 
>Ситуацію з українським чемпіоном та одним з найкращих шашкістів світу та перипетії тієї «війни» коментує президент Федерації шашок України Анатолій Яценко:

«Це все незаконно. Усі ці звинувачення вигадані. Жодного факту його вини не доведено. Жодного! Я, як президент Федерації, звертався до Міжнародної федерації з проханням навести факти його порушень. Я зауважив, якщо буде доведено, що Юрій справді винен, то сам підпишусь під його дискваліфікацією. Але фактів вони не надали. Є лише загальні фрази, які нічого не пояснюють. Вони звинувачують Анікєєва у «некоректній полеміці» на сторінках газет, у «претензійних роздумах на тему розвитку шашок», у висловлюваннях про Путіна.
Але це його справа. Я просив надати факти, назвати ЗМІ, у яких він некоректний, дати його цитати. Але нема нічого. Нічого! А найбільший абсурд – його звинуватили у тому, що він вийшов на церемонію нагородження у вишиванці. Та якщо якийсь африканський спортсмен виходить на церемонію нагородження у національному костюмі, йому зал аплодує стоячи. Це лише вітається. А вишиванка, виявляється, є порушенням норм».

«Росія має кворум у цій федерації та може «протягнути» будь-яке рішення. Розумієте, це – війна. Це – факт спортивного тероризму, саме так висловився наш міністр спорту. Це та сама гібридна війна Росії, про яку всі говорять, – переконаний Анатолій Яценко. – Вважайте, що команду просто позбавили лідера. Юрій – екс-чемпіон світу. Це – один з найсильніших гросмейстерів світу.
Росія не могла змиритися з тим, що вона вкладає величезні гроші у розвиток шашок, а найкращими стають українці, які виступають на голому ентузіазмі. От і вдарили нам у спину. Як звикли робити скрізь і завжди, і не лише у спорті».

Таке ставлення до Анікєєва Яценко пояснює єдиним – тим, що президент Міжнародної федерації шашок – росіянин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *