Спорт

Інопланетянин Ліонель

Ліонель Мессі – як підтвердження існування інопланетян. Цей хлопець точно з іншої планети. Щойно у Парижі він отримав найвищу індивідуальну нагороду в футболі — Ballond`Or. І це вже — вшосте.

День тому Мессі грав у Мадриді проти «Атлетіко» і ніби познущався над скептиками. Ліонель простояв майже весь матч. А за 5 хвилин до фіналу практично самотужки створив та реалізував гол. Вуаля, і 1:0 в матчі Мессі проти «Атлетіко».

Аргентинець робить різницю.
В цьому йому немає рівних. Але чи був Мессі кращим в 2019-му? Я переконаний, що ні.

Золотий м‘яч мав би отримати Ван Дейк. «Ліверпуль» видав фантастичний сезон, а нідерландський захисник був одним із його головних архітекторів.

Важко не погодитися з Пепом Гвардіолою: «Золотий м‘яч віддадуть спочатку Мессі, а потім подивляться VAR та віддадуть нагороду Ван Дейку». Але системи контролю тут нема. Проте, є суттєва комерціалізація нагороди, яку ми спостерігаємо протягом останніх років.

Золотий м‘яч має отримувати гравець, який зробив найпотужніший внесок у досягнення своєї команди, а не той, хто найбільше вміє на футбольному полі. Результат та гра мерсисайдців у 2019 були неперевершені. А чим запам‘ятався Ліонель Мессі під час незабутнього протистояння «Ліверпуль»-«Барселона», яке завершилося перемогою 4:0 саме команди Ван Дейка?

Так отож!
А ТОП-5 2019 року виглядає так:
Мо Салах (Ліверпуль); Садіо Мане (Ліверпуль); Кристіано Рональдо (Ювентус); Вірджин Ван Дейк (Ліверпуль); Ліонель Мессі (Барселона)

Олександр Ломако

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *