Суспільство

Чернігівське земляцтво в Мені

… Делегація Менського земляцтва з Чернігова побувала на Менщині. Мета візиту – зміцнення та розширення дружніх зв’язків земляків із «малою Батьківщиною».

Менське земляцтво в Чернігові засновано та працює із 1992 року. Незалежно від того, хто був на чолі керівних органів району, стосунки завжди були теплими, дружніми, урізноманітнювались, розширювались форми співпраці.

Під час візиту відбувся обмін думками та планами на майбутнє, презентовані головою РДА Щукіним В.М. та головою Менського земляцтва в Чернігові Дмитренком С.М.

Подивитися на земляків з Чернігова, потиснути їм руку прийшли колишні керівники району — Олійніченко В.Г., Соломко А.В., Костючок С.Г., Мисник О.П.

Не зважаючи на рясний дощ, делегація відвідала літній табір для дітей «Казковий», який був побудований за безпосередньої участі багатьох учасників цієї зустрічі. Як народилась ідея будівництва закладу розповідали Катерина Свистун та Володимир Василенко.

Зворушливим було відкриття меморіальної дошки в центральній районній лікарні її колишньому головному лікареві Хомрачу Петру Петровичу.

Побували ми і там, де ведеться видобуток відомої лікувальної мінеральної води «Остреч», про цілющі якості якої слава шириться Європою. Про цю торгову марку розповів Віктор Олійніченко.

Голова сільськогосподарського товариства «Дружба» Сергій Костючек поділився таємницями вирощування сортової малини в Киселівці, а щоб «закріпити» свою доповідь – землякам винесли тарелі із запахущою ягодою. Справді – Божий смак!

Власні вірші про Менщину читали Олена Кияшко, Микола Мельниченко.

На завершення цікавих навідин про перспективи розбудови району та роль земляцтва в ній розповіли Валерій Щукін, Федір Фесюн, Григорій Бірюк. Від земляцтва емоційно виступила Ольга Шарамко.

Іван Кирієнко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *