Суспільство

Центр реабілітації

В Чернігові, в приміщенні колишньої залізничної лікарні відкрито обласний центр комплексної реабілітації та обслуговування учасників бойових дій, членів їх родин та сімей загиблих.

Центр створено учасниками бойових дій, членами їх родин, представниками Ради ветеранів АТО, громадськими організаціями, волонтерами та небайдужими мешканцями міста й області.

До Центру мають намір залучати психологів, соціальних працівників та юристів. Функціонуватиме кабінет з фізичної реабілітації, масажу, вже обладнано кімнату для діток учасників бойових дій.

Директор Центру Віктор Мозговий тішиться з того, що тепер є умови для комплексної реабілітації та обслуговування воїнів та членів їх сімей, яких в області вже налічується більше 50000.

Розбудовувати Центр починають коштами особистого депутатського фонду Чернігівської обласної ради на суму 120 тисяч гривень.

В ході створення Центру розпочато програму «Захисти свою родину», реалізація якої відбуватиметься на кошти міського проекту «Бюджет участі» протягом 2019 року. Цей проект унікальний тим, що участь у навчально-практичних заняттях з надання соціально-психологічної реадаптації візьмуть не лише воїни, лікарі, науковці та волонтери, але й дружини, матері, сестри і навіть діти наших захисників.

Для дітей бійців організатори розробили Програму «Шлях до успіху», яка спрямована на стабілізацію психологічного стану, розвиток почуття особистої гідності та впевненості у собі. Є амбітні плани створити в Центрі і готельний комплекс на 50 ліжок для індивідуальної роботи з бійцями та їх сім’ями та насамперед з тими воїнами, які повертаються з війни.

Ігор Березинський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *