Культура

Хто убив Влада Лістьєва?

1 березня 1995 року у Москві вбили популярного тележурналіста, генерального директора ОРТ, першого ведучого програми «Взгляд», «Поле чудес», «Тема» Влада Лістьєва.

Відтоді минуло 25 років.
За цей змінювалися генпрокурори, слідчі групи, але злочин так і не розкрито. Зібрано гори документів, і хоча термін дії слідства закінчився в 2010 році, всі вони залишаються засекреченими. А слідство, між тим, триває.

Існує кілька версій вбивства.
Одна з них – кримінальна. Начебто замовником виступало Тамбовське злочинне угрупування. По іншій версії, причетною до вбивства вважали останню дружину Влада Лістьєва — Альбіну Назимову…

Найвірогідніше, що замовника резонансного вбивства вже й самого нема серед живих. У березні 2013 року телемагнат, підприємець, громадський діяч Борис Березовський начебто покінчив життя самогубством неподалік Лондона. Тобто причина смерті також не встановлена.

Мені з Владом Лістьєвим пощастило зустрітися влітку 1991 року, коли він з «Полем чудес» відвідав місто Миколаїв. Я в той час якраз проходив практику в газеті «Вечерний Николаев». Разом із журналістом видання, нині секретарем Національної спілки журналістів України, генпродюсером телевізійного академічного каналу Коледжу преси та телебачення (ТК ТАК-ТV) Глібом Головченком ми зустрілися з популярним телеведучим і взяли у нього інтерв’ю.

Влад Лістьєв запам’ятався, насамперед, людиною відкритою, доступною, життєрадісною, і водночас був інтелігентним, порядним, професійним.

Віталій Курінний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *