Культура

Моє «танго» з майже генієм…

… Я щаслива власниця нового видання культового роману Юрія Винничука «Танґо смерті», яке якісно видало видавництво «Абабагаламага». Крім того, що це геніальний роман мого улюбленого письменника, ця книжка є для мене дуже знаковою. Колись давно після її прочитання я захопилася художньою літературою так, що читання стало невід’ємною частиною мого життя.

Тоді я навіть не уявляла, що колись заприятелюю з автором «Танґо», бо в моїй уяві ця людина була майже генієм. І насправді десь так воно і є. А сьогодні я щиро тішуся, що можу сміло дискутувати з паном Юрком про літературу, історію, про вино і все на світі.

Тож тепер чекатиму його в гості, щоб він прикрасив своїм підписом цю красивезну книжку. До речі, це вже четвертий примірник «Танґо смерті» у нашій домашній бібліотеці.

Я практично ніколи не читаю книжок вдруге, але цю книжку обов’язково прочитаю. По-перше, мені хочеться відсвіжити в пам’яті цей неперевершений твір, по-друге, знаю, що це видання доопрацьоване і доповнене автором, а, по-третє, я таки мушу додати до колекції своїх розповідей про книги розповідь про найулюбленіший мій роман. Адже коли я вперше його прочитала, то навіть не уявляла, що буду колись писати такі огляди.

А те, що всі вони вийдуть у світ у вигляді книги, передмову до якої напише сам Винничук, мені навіть у найфантастичнішому сні не могло приснитися. Але життя інколи дарує нам найнеочікуваніші сюрпризи!

Галина Новосад

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *