Культура

В Одесі прості люди не живуть

В Одесі раптово помер Ігор Столяров. Коли прочитав цю сумну звістку, помітив що у мене почали нервово і безконтрольно тіпатись пальці на правій руці і з`явилась гостра біль в скронях… Я навіть трохи злякався, що й мене також зараз інсульт чи інфаркт «вгріє».

Тільки й читаєш останніми днями про своїх друзів і колег: той загинув, той раптово помер. Скільки ж це можна? Виявляється, мозок не може звикнути до смертeй друзів і стрес накопичується один на одний і здебільшого призводить до нервового виснаження усього організму людини й вона може померти у будь-який момент.

З Ігорем Столяровим познайомився десь у 90-і, обидва працювали на “Радіо Свобода”. Ще до війни я часто звертався до Ігора за допомогою підшукати мені на літо в Одесі квартирку біля моря в Одесі.

Ігор був безвідмовним і завжди допомагав. Ми сиділи з ним часто у кафе на Дерибасівській або десь ближче до моря за пляшечкою одеського коньяка або вина. Ігор переповідав усі одеські новини: і про бандитські позборки та міжусобні бандитські війни, про життя одеського політичного бомонду, і про творчу еліту Одеси, і про борделі й повій, про те, як живуть в Одесі прості люди (хоча в Одесі прості люди не живуть). Ну, і звісно все це вперемішку зі смачними й доптепними одеськими анекдотами тa приколами. A я йому розповідав про нудне життя в Брюсселі.

І ось на тобі! Читаю: “В Одесі раптово помер журналіст”.

Журналіст та головний редактор видання “Погляд з Одеси” (“Взгляд из Одессы”) Ігор Столяров раптово помер 17 червня. Про це повідомили у пресслужбі Одеської мерії. Раніше повідомлялося, що журналіст пережив інсульт та знаходився у важкому стані.

Ігор Столяров закінчив школу репортерів при газеті “Вечірня Одеса”. Співпрацював, як кореспондент в Одесі, з Українською Незалежною Інформаційною Агенцією “Республіка”. Понад десять років був кореспондентом Радіо “Свобода”.

Земля пухом тобі. Царство небесне, Друже. Мої співчуття дружині, рідним та близьким.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *