Політика

Добра ініціатива Андрюса Кубілюса

У Європарламенті пропонують створити спеціальну групу, аби подбати про розв’язання конфлікту між Україною і Росією.

З такою ініціативою виступив представник від Європейської народної партії (ЄНП) Андрюс Кубілюс. Свою пропозицію Андрюс Кубілюс озвучив у середу в Брюсселі в рамках пленарного засідання під час обговорення українського питання.

«Мир — це справа не лише України. Тому я пропоную створити в Європейському парламенті спеціальну групу, яка має подбати про мирний процес в Україні, таку, як у нас є по Брекзіту»

Андрюс Кубілюс пояснив колегам, що Україна стала «жертвою російської агресії через те, що Україна вибрала європейську інтеграцію».

Кубілюс зауважив, що Україна «шукає рішення, яке б допомогло принести мир, безпеку і територіальну цілісність Україні, не дивлячись на той факт, що ключі до миру — не в Києві, а в Кремлі». «Ми повинні віддати належне українському керівництву за його волю домагатися миру, але ми не можемо підштовхувати Україну до виконання якихось нереальний формул», — Андрюс Кубілюс, мабуть, мав на увазі, так звану, «формулу Штайнмайера».

На мою думку, керівництво парламенту України мусить якнайшвидше відреагувати на ініціативу Андрюса Кубілюса та ініціювати спільне засідання з колегами Європарламенту і обговорити разом цю чудову ініціативу.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *