Політика

Формула антиотрути для щурів

Після погодження «формули Штайнмайєра» можна сказати, що Зе став не просто на шлях капітуляції, він став на шлях державної зради.

Суть того, що відбулося — не у «формулі Штайнмайєра», навколо якої зараз йдуть словесні баталії. Суть в іншому:

1. Мінські домовленості стають безповоротно безальтернативними.
2. Росія тепер виключно посередник, ніякий не агресор, вона остаточно набула статусу такого ж посередника як Німеччина та Франція.
3. Створено передумову для того, щоб закон про особливості управління ОРДЛО перетворився на закон про особливий статус Донбасу у цілому.

4. Наступним кроком з боку, так званих, міжнародних посередників буде схилення Зе на Нормандському форматі до визнання де факто ДНР/ЛНР в якості сторін «українсько-українського мирного діалогу».
5. Схвалення «формули Штайнмайєра» дає сигнал проросійському лоббі в ЄС, передусім в Німеччині та Франції, ініціювати пом’якшення, а фактично зняття санкцій з РФ, оскільки «досягнуто прогрес в імплементації Мінських домовленостей», як про це колись говорив Штайнмайєр, коли був міністром закордонних справ ФРН. І в цьому суть формули Штайнмайєра — легальний механізм зняття санкцій з Росії задля відновлення бізнесу з путінським режимом.

6. Провал Зеленої камарильї полягає ще й у тому, що до погодження «формули Штайнмайєра» українська сторона не домоглася звільнення РЕШТИ бранців Кремля та заручників в ОРДЛО.
7. У Росії розв’язані руки щодо проведення операції «з примусу до миру» у випадку якщо Кремль вважатиме, що Україна саботує виконання Мінських домовленостей за погодженою «формулою Штайнмайєра».
8. Крим залишився знову за дужками переговорів! І це те, чого домагалася Росія!

І це ще не все….

Михайль Гончар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *