Політика

Їхні іменини і наші «задніци-попєрєдніци»

В сусіднього царя нині іменини. Кажуть: недалекий.
Хай би. Чоловік, у наших сусідів, 18 років при серйозній найвищій владі: уже «далекий» – стільки правити.
Люди, видко, на тих теренах – його люди: цілий день учора своєму цареві щастя-здоров’я бажали, тішилися з нього і його політики.
Ні тобі – «дєкабрістов». Ні «гєрцена». Ні «пісарєва» з «добролюбовим».
Московство, одне слово. Московія.

 
… В тут — розмита й понівечена українська національна ідея. Порабований стан українського слова – фактично узаконене (ще крок – і навзнаки!!!) – «двуязичіє». Розчахнута навпіл і протиставлена – одне одному – майже на всіх рівнях і за всіма ознаками – українська спільнота. Загумінкова й несамодостатня, по суті, псевдоеліта – з цілеспрямованим бандитсько-олігархічним ухилом, що подивляє головно курс долара і євро на світовому міжбанківському ринку, водночас її нездорові власні амбіції, замішані на суцільний брехні, каламутних грошових оборудках та ідеологічних маніпуляціях – усе це купно і створило вельми загрозливу ситуативну чорну каламуть усередині країни, що так гнівно народно була вибухнула.

Якщо означені схематичні напрямки безпосередньо спроєктувати на програмові, в серцевині своїй ворожі до Української держави, гасла і дії 5-8 олігархічних кланів, «Опозиційного блоку», – вони й далі вільно танцюють-гуляють, – цілої низки пігмейно-карликових провокативних «політічєскіх отрядов» і структур, різноманітних «блоков», «союзов», «общін» та «двіженій», на кшталт «рускіх єдінств», «рускіх наслєдій», «другіх» і «єдіних» «росій»-«родін», всуціль промосковські, на українських теренах, російськомовні ЗМІ – преса, радіо-телевізія і повальний, продуманий, заник своїх, українських, – то мимоволі проступає страшний Путіновий присуд: «Украіна – ето даже нє государство» і «Дальнєйшеє єйо сущєствованіє нєдопустімо, …будущєє на просторах СєНєҐала за Евразійской імпєрієй» – це вже за «прєдвадітєлєм Євразійской партіі» Алєксандром Дуґіним («Чьорний ордєн СС»).

«Дело в неприятии принципиальном: нет государства «Украина». Нет для общества». Це вже – член комітету Держдуми Росії з геополітики О.Митрофанов. («Известия» – Российская Федерация. 1992. – 27 мая). Від 1997 року – то вже «Известия» в Украине», а ще – «Арґументы и факты в Украине», «Комсомольская правда» в Украине», «Московский комсомолец в Украине»…

З українською телевізією взагалі – повна їхня «задніца-попєрєдніца». Російський бізнес замішує круту глину, на якій орденоносно, по-лєнінскі мусить обстоюватись царсько-азійське «раболєпіє». Понад 90 відсотків наших ЗМІ цей «указатєль» уже «нєжно» «лєлєют».

• телевізійний канал «Інтер» створено за участю російського ОРТ;
• компанія «ЛУКойл» бере таку ж посильну участь в українському політичному житті, завдячуючи дециметровому каналу СТБ;
• власники російської компанії «НТВ», за якою «Газпром», володіють акціями українського каналу «Yuden+Yuden», за цієї ситуації тішить хіба те, що колись Віта Семеренко, одна з наших «золотих» сестер, звідтам, з Тюмені, з меморіялу Фатьянова, постійно привозитла в Україну Кубок «Газпрома»;
• «Новий канал» підконтрольний «Альфа-ґрупп»…

Імперська бацила. Шовінізм – ракова хвороба.
ЦЕ не лі-ку-єть-ся!!! Вона, хвороба ця, зжере їх. Сама.
А поки що: вимордовують коло себе цілі народи, нормальних людей. Медаль «За возвращение Крыма» на груди новітніх «завоєватєлєй» уже лягла. Далі – знову мрії: ПРО ПРОстори… ПРО Балтію… ПРО… «Нєсбившуюся» колись… Фінляндію… Тоді тільки Карелію вдалося «отпанахати» і пришити в московські подоли… ПРО…

Вереснем 1989 року, коли німці валили Берлінську стіну і збирали воєдино розчахнуту кров, нинішній Президент Росії вл. вл. путін, в чині «подполконіка КҐБ», служив-працював-миротворив у Дрездені.

Сьогодні… В Приднітров’ї московські війська «начудили». В Абхазії, «нашуміли», так само. В Сирії хазяйнують. В Крим зайшли. Донбасом розгулюють. Знову ж таки: треба більше вимолювати-випрошувати-плакати. «Москва слєзам нє вєріт» та й «Умом Расію нє понять».

Знову товчеться – коло нас і до нас – московська деспотія:
ЧК-ОГПУ-НКВД-МҐБ-КҐБ-ФСБ-ҐРУ…
Впровадження нової-старої агентури.

Надумано-штучні. Нахабно – «тупо захвавативать»! – фальшиві «отєчєствєнниє» народні фронти. Ті чи ті певні компроміси? Про що це ви й куди – з ким і навіщо? Якась цивілізація? Це для їхніх «комітєтов», «управлєній», «міністєрств» і «служб» – тривіяльна елементарна СЛАБКІСТЬ! І все! Значить, треба «давіть» і далі!!! Що вони успішно й роблять. «Бєз зазрєнія совісті» і «ложной скромності».

Окрім цього:
Бюрократична чиновна складова п’ятої колони.
Колишня номенклатура.
Перефарбований комуністичний чинник.
Церковно-політична парафія.
Комерційна віддушина.
Етнополітична напрямна.
Іноземна військова присутність в Україні.
Тут уже не п’ята – 555-та колона cвітить!

Олександр Сопронюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *