Політика

Мавповані «кухонні репризи»

Схоже – Україна поволі сповзає у щось псевдопутінського пошибу. Багато чого тамтешнього, на загал не прийнятного українським суспільством, нині із владних київських пагорбів намагаються подавати як щось нормальне і «вполнє свойо».

Врешті, все це набуває ознак якоїсь незбагненної «паралельної реальності»…

До прикладу.
Подав увідставку глава російського уряду Мєдвєдєв. Відтак, поспілкувався зі своїм «царем – батюшкой» і отримав милостиве благословення на нову службу «царю і отєчєству» — заступником глави «совєта бєзопасності», фігурально — віце-президента РФ.

Наступного дня, за дивного збігу, те ж саме зробив український прем’єр Гончарук. Після несанкціонованого аудіозапису закритої урядової наради він теж поклав заяву про ніби-то відставку перед ясні очі… Бо, згідно Конституції України, мав би її подати до парламенту. Але що таке — Конституція — у порівнянні з милістю «самодержця»?!.

В результаті: господар Банкової лиш посупився театрально на вірнопідданого за його «кухонні репризи» щодо ясновельможності, злегка «пажуріл» за нездалих урядовців «рідної порослі зеленої», за астрономічні премії оним (прихильному електорату це дуже подобається!), нагадав про «кредит довіри» від того ж прихильного електорату і відпустив з миром.

Далі: повелів силовикам — провести розслідування щодо несанкціонованого аудіозапису у Кабміні. Хоча, відповідно до Конституції, це не його компетенція. Але ж ролі треба тримати до кінця!..

Таким чином, за відпрацьованим раніше під такі ситуації сценарієм, обидва розіграли «спектакль», щоб відволікти увагу вбогої «біомаси» (за визначенням професора совкового розливу і рідного отця «помазаника») від вервечки попередніх скандалів.

Скажімо, тих же ймовірних телефонних директив голови ОПУ Богдана екс-керівнику ДБР Трубі, а також цілком реальних – «не шантажного» телефонного діалогу з Трампом, загадкового вояжу до арабського офшору Оман, замовчування справжніх причин катастрофи українського «Boeing 737» в Ірані і т.д. і т.п. …

Розслідувати ці скандали Зеленський «чомусь» нікому не велів. Ні в межах діючої Конституції, ні поза нею…

P.S.
Днями на базарі почув від розігрітого святами електорату добре відому всім кликуху Путіна… А опісля — і того, хто косить під нього в Києві на Банковій: дуже співзвучне — бре@ло. Таке от величання-шанування за невпинний потік брехні – «визначній історичній особистості сучасності»!

Тож, воістину: народ скаже, як зав’яже! Бо не біомаса! Принаймні, відсотків на 25. Поки що — на 25…

Микола Цвірінько

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *