Політика

Вітряки Дон Кіхота і «вороги» Зеленського

Oops I did it again або Коли закінчиться війна Володимира Зеленського з чиновниками? Спойлер: ніколи!

Думаю більшість погодиться із тим, що показова порка чиновників, яку щоразу влаштовує В. Зеленський, має закінчитися тоді, коли «Слуга Народу» остаточно отримає всю владу в країні (в тому числі, на місцях). Коли навколо будуть всі свої і наїжджати тупо не буде на кого.

Звучить логічно, однак так не буде.
Так само, як війна з чиновниками не закінчилися після виборів, вона не закінчиться і після того, як всюди будуть суцільні слуги народу.

Пам’ятаєте як говорили, що публічно карати чиновників В. Зеленський почав лише з огляду на виборчу кампанію, а з її закінченням відповідні процеси зупиняться. Однак що ми бачимо? Вибори давно закінчилися, а В. Зеленський знаходить все нові і нові жертви.

І так триватиме й надалі.
Пошук ворога як виправдання будь-яких провалів. Проста і дієва тактика.

Публічні розправи над чиновниками, міністрами, головами департаментів, депутатами триватимуть і в 2020, і в 2021, і в 2022… Це буде новий стиль Президента. Цих людей будуть звинувачувати в саботажі реформ і вішатимуть на них всіх собак упродовж ще довгих років.

Не вірите?
Подивіться на сусідню Білорусь.

Більше 20 років Лукашенко при владі, де його вже давно оточують виключно свої люди, але, тим не менше, щороку він знаходить сотні нових ворогів народу серед чиновників і влаштовує їм публічний рознос.

Якщо Білорусь не підходить, згадайте СРСР.
Вороги народу там були завжди, в різних формах, в різному масштабі, але були. І при Сталіну, і при Горбачову.

Хоча як були?
Після того як досить швидко закінчилися справжні агенти Заходу, влада сама почала вигадувати нових. Просто щоб були. Щоб суспільство трималося в тонусі і бачило, хто заважає жити. Що це не влада неефективна, а опір інородних елементів шалений.

Проста і зручна стратегія.
А в умовах України вона ще й дієва. Українці патологічно ненавидять всіх, хто займає хоч якісь владні посади і автоматично вірять, що, оскільки такі люди вже якось потрапили у владу, то значить вони можуть і обікрасти, і оббрехати, і навіть вбити, якщо потрібно.

Тому це «кіно» із секретарями міських рад, лісниками і заступниками заступників триватиме ще довго. З фантазією в команди нового Президента все окей, а значить персонажів на головні ролі вистачить.

Ну, і окремо пропоную насолодитися назвами відео, які калейдоскопічно поширюються в ЮТУБі:

— Зеленский НАГИБАЕТ чиновников Запорожья;
— Зеленский устроил ЖЕСТКИЙ разнос чиновников в Борисполе;
— Зеленський продовжує розносити чиновників і наводити порядок в Україні;
— Зеленський в Харкові розірвав усіх і жорстко розніс чиновників за ліс;
— «Набридло ваше мичання!» — президент розніс митників за контрабанду;
— Президент Зеленський розриває всіх за дороги в Івано-Франківську на Західній Україні;
— …

Денис Рибачок

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *