Політика

Нова геополітика

Навіть, якщо написати, що сонце зійшло, то, як пить дать, прийдуть невіри і скажуть, що не з того боку, не зовсім зійшло, і не зійшло, а встало, і шо взагалі сонце не ходить… Не встиг прем’єр Сполученого Королівства виїхати з України, полюбувавшись крутим підстаканником від «Укрзалізниці», як невіри уже наваяли: і нема гарантій, і яка така безпека, і угода не угода, і взагалі британці за нас воювати не будуть…

Ну, щодо останнього – ніхто про це й не говорить крім… п’яного Мєдвєдєва в москві. Хоча в народі й підмітили: що в п’яного на язиці – то в тверезого на умі…

Але що точно: Британія зробила угодою з Україною заявку на лідерство в Європі, втрачене після другої світової. Завдяки США, до речі. Тепер же Америка відверто пробуксовує і Британія пробує надолужити втрачене (згадаймо ще недооцінену їхню угоду з норвежцями по Чорному морю).

Прогнозую, що протягом двох-трьох тижнів лідерство Британії спробує обмежити Німеччина, яка вже подолала свій комплекс вини (розташування бригади у Литві), стрепенеться Франція, ревниво слідкуючи за Німеччиною. І тільки згодом, можливо, США.

Мала шанси на лідерство Польща, але бездарно втратила, блокуючи українські кордони. Заміс польських гонору з гендлем зіграв з поляками традиційну «нєпазвалямну» гру.

Василь Чепурний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *