Політика

Прес-марафон: вода крізь сито

Однозначно, поява прес-конференції Зеленського це маленька перемога журналістів та суспільства. Дотиснули. Адже Зеленський п‘ять місяців фактично не контактував з пресою, ба більше, ці «контакти» перетворювались на фарс: розіграні інтерв‘ю, записані для 1+1 ролики.

Добре.
Це плюс якого домоглось суспільство. Проте, є кілька ключових «але».

ФОРМА
Абсолютно безвідповідальна щодо журналістів, експертів та громадян країни. Одні й ті ж питання по 10 разів проспіль. Одні й ті ж відповіді. Непотрібні запитання. Безликі відповіді. Раціональніше зробити прес-конференцію на 3-4 години з усіма 300 журналістами.

Фактично це було зроблено з одною метою: забалакати суть, втратити зміст, не дати виділити головне від несуттєвого.

ЗМІСТ
Чи почули ми щось нове? Абсолютно нічого. Жодної чіткої відповіді про «Приват», війну, вирішення ключових питань безпеки країни. Жодних реальних аргументів. Лише порожня балаканина.

Проте кожні 15 хвилин згадуються «попередники»: «поганий Порошенко», «злочинна влада». Але найгірше, що у свої меседжах Зеленський фактично звинуватив Майдан в підпорядкуванні Порошенку, таким чином намагаючись нав‘язати несамостійність десятків тисяч людей, які приходять протестувати проти дій влади.

Чого варті фрази «Майдан робить мене слабкішим» чи «Війна почалася з мови» (!!!)

ВИСНОВОК
Прес-марафон влаштували з єдиною метою: відтермінувати падіння рейтингів нової влади, яке вже є фактично неминучим. Закрити очі людей на суцільні провали зовнішньої та внутрішньої політики. Закрити вуха людям за капітулянтський «план Штайнмаєра» та відведення військ.

Прес-конференція є типовим медійним відволікаючим маневром влади, продовженням серіалу «Слуга народу» в режимі реаліті-шоу для великої та упослідженої маси населення.

Андрій Смолій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *