Політика

Варіятство навіженої лисиці

Прес-секретар Білого дому Джен Псакі заявила, що відповідальність за ескалацію збройного конфлікту довкола України лежить виключно на Росії, яку вона порівняла з хитрою і хижою лисицею, що виє з даху курника, аби її врятували від курей. Псакі навела таку алегорію у відповідь на запитання журналіста про ігнорування однієї з головних вимог Росії у сфері її безпеки — гарантії нерозширення НАТО на схід.

«Коли хижа і хитра лисиця виє з даху курника про те, що вона боїться курей — це, по суті, те саме, що робить зараз Росія. Її «страх» не має жодних підстав і здорового глузду. І коли ви бачите, що президент Росії Володимир Путін волає про страх перед Україною та українцями, у це не можна повірити, бо це не відповідає дійсності. Ми знаємо, хто в цьому випадку лисиця», — сказала Джен Псакі під час брифінгу у Білому Домі.

Псакі відкинула спроби деяких журналістів поставити на одні шальки терезів дії Росії та США з їхніми союзниками щодо НАТО в ситуації навколо України.

«Коли ми говоримо про взаємну деескалацію, Росія має понад 100 тисяч військових на кордоні з Україною. Вона агресор. А НАТО — це оборонний альянс і ми працюємо разом з країнами НАТО над тим, щоб вони відчували себе в безпеці в цей момент.Тому, це не те сааме», — розтлумачила пані Псакі і закликала журналістів бути обережнішими з подібними порівняннями.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *