Політика

«Вузьколобі» ходять по колу

Україні як пороблено. Постійно наступає на одні й ті ж граблі, і так від виборів до виборів. Те саме зараз, на місцевих виборах, коли більшість олігархів створюють свої кишенькові партії, змінюють назви старих, переформатовують «нові обличчя» та знову продають виборцям у новій-старій обгортці.

Понад рік тому ми стали свідками масштабного «розводу» населення під назвою «слуга народу». Настільки масштабного, що мільйони людей бігли голосувати за віртуального кандидата та віртуальну партію без програми, без ідеології, без спікерів, просто за «кота в мішку» у вигляді бордів, дешевих роликів та недолугого русскоміровського серіалу, в якому нам обіцяли «послати МВФ».

Що з цього вийшло — всім відомо.
Подивіться, на що перетворили державу за 17 місяців. Подивіться на шалену корупцію та перманентні скандали. І ось, здавалося б,.. щеплення від «віртуального» вірусу вже майже з‘явилось. Проте, ні. Не з‘явилось.

Шаленими темпами почали множитися «Майбутнє», «Наші краї», «шарії», пальчевські», та інші «політики», що мали б давно піти на маргінес. Проте і цього не сталося. Борди, реклама, а найгіршим є те, що пропаганда зі всім відомих зливних бачків робить свою справу. Людям знову «впарюють» проекти Коломойського, Ахметова, Кернеса, ба більше, відкрито кремлівські партії. І… їхні рейтинги ростуть. Вже за пару тижнів ці віртуальні партії «візьмуть без бою» цілі українські міста та регіони.

Точно людям – пороблено!
Не тільки президент позбавлений стратегічного мислення, а й значна частина суспільства.

Поки у нас не буде цивілізованого підходу до формування політсил, поки у нас діють московські пропагандисти, а люди наші ковтають ту мерзенність, немов льодяники, поки сотні ЗМІ (якщо їх так можна назвати) працюватимуть «на когось» і головне — поки не прийде усвідомлення, що кожен з нас обирає майбутнє країни на десятки років поспіль, а не голосує за лампочку чи продуктовий набір — доти толку не буде!!! І то є шалена біда країни, адже ми ходимо по колу. Кожні 5-10 років…

Андрій Смолій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *