Суспільство

Фарватер для новітнього «Титаніка»

Алан Тюрінг, англійський математик, під час другої світової війни розшифрував код шифрувальної машини німців «Еніґма» і вніс просто неоціненний вклад у перемогу над Гітлером. Деякі дані стверджують, що завдяки його досягненню війну вдалось скоротити на два роки і врятувати життя 14 мільйонам осіб.

І навіть це не врятувало його від жорстокої британської Феміди, котра після війни засудила його за гомосексуальність і поставила під важким вибором – тюремне ув’язнення чи хімічна кастрація.

Вибравши друге, блискучий вчений через рік вчинив суїцид, бо велика доза гормонів зруйнувала його тіло. А ті чотирнадцять мільйонів врятованих ним людей жили собі щасливо далі, народили дітей та онуків, котрі тепер мають можливість ходити під сонцем і викрикувати різну тупу фігню про людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією.

Це так смішно спостерігати, як руйнується тисячолітній інститут шлюбу під ударами нового часу, який начисто перекроїв уявлення людини про те, як вона повинна проводити своє життя і дав безліч нових інструментів для навчання та самореалізації.

І смішно спостерігати, як церква та поборники традиційних сімейних цінностей намагаються знайти винуватців цього природного краху. Сліпо не зауважуючи як змінився світ.

Традиційний шлюб ніби «Титанік» врізався в айсберг, сконструйований з прав людини, росту рівня достатку та росту цивілізації, котра дозволяє легко та безтурботно жити одній людині, не замислюючись про кооперацію з кимось заради виживання. Більше того, тепер часто щоб вижити – треба втікати від когось і усамітнюватись. І взагалі триматись на дистанції від людей.

Але так як масштабні аварії трапляються вночі і непередбачувано, то всі у паніці метушаться по палубі поточного моменту і домахуються до оркестрантів та офіціантів, ніби це вони винні, що в нижніх палубах уже дельфіни плавають… Бо чо вони так яскраво вбрані?

Гомофобія – це просто форма безсило копати невинного кота, коли у телевізорі безнадійно програє твоя улюблена футбольна команда. Не більше.

Володимир Гевко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *