Суспільство

«Коронний» карантин по-брюссельськи

Все більше свідомий висновку, що в Україні нема ніякого карантину! Є тренд, мода носити чорні модні маски і нічого іншого не дотримуватися, чого вимагає справжній карантин…

Не раз спадало на думку, що тут, в Бельгії, протягом вже місячного карантину не зустрічав жодного побутового конфлікту через недотримання дистанції у черзі або якісь чвари хто за ким стоїть до каси… Чи щось на кшталт «поступіться старшому місцем» у громадському транспорті.

Щоправда тут і так не почуєш такого, а зараз і поготів: літні люди сидять вдома, і у громадському транспорті їх зараз взагалі нема… Поливають квіточки на клумбі біля хати. Усі церкви замкнені, і нікому не спадає на думку химера про щось дискутувати.

Тут чітко і ясно: Рада національної безпеки Бельгії ухвалила рішення — ось це дозволяється, а це заборонено. І жодних питань, чи дискусій! Bідтак у людей є розуміння ситуації.

Для прикладу.
У мене по-сусідству живе вірменська родина: чоловік і жінка. Щовікенда через вікна був чути дитячий сміх, крики внуків, галас людей, дим, пахощі шашлика… Одним словом, кавказький розмах. Під час карантину, протягом місяця жодного звуку не чув з того подвір’я. Бачу лишень, як авто «Жовтого хреста» (домашні фельдшери) відвідують там хворого на діабет і вади серця господаря.

Якщо десь у когось збирається «весела компанія» — поліція буде там вже за кілька хвилин. Тут у такій ситуації чи то сторонні люди, чи то сусіди не церемоняться і не соромляться «настукати» на порушників. А порушників чекають немалі штрафи. Причому вони (штрафи) у цій ситуації оскарженню не підлягають.

Ростислав Демчук, український журналіст
Брюссель (Бельгія)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *