Суспільство

Легені хочуть… сала!

У легенях близько 700 мільйонів альвеол. І в кожній має постійно оновлюватися ЖИР. Коли ми їмо жир, він, через лімфатичну систему, в першу чергу надійде в легені. Вони візьмуть стільки, скільки їм потрібно. А ЯКЩО ЖИРУ НЕ З’ЇЛИ? Тоді кульки альвеол злипаються.

Складаються альвеоли з сурфактанту. Це жир – 90%, білок – 10%. Сурфактант при диханні весь час витрачається і знову надходить. Без нього ми не зможемо нормально дихати. Це призведе до гіпоксії. Саме жир забезпечує нам кисневий обмін. Ще роль сурфактанту – захищати наші легені від вірусів, бактерій, хімічних реагентів: щоб вони не потрапили в кров. Ми його викашлюємо разом з мокротою.

Раніше запалення легень лікували борсучим жиром, внутрішнім жиром, салом, гарячим молоком з маслом. Легеневий сурфактант було відкрито в 1957 р. А що відбувається тепер, в 21-му столітті? Нам стверджували, що все жирне — шкідливо для здоров’я, що для серцево-судинної системи це отрута. У підсумку, тепер і легеневі захворювання збільшилися в стократ!!!

Вчені «трохи помилилися». Ця помилка коштує нам дуже дорого. Головна роль жиру – структурна. При обмеженні споживання жиру перше, що порушується — вироблення сурфактанту. А це порушення дихання – ГІПОКСІЯ. Чіплятимуться будь-які інфекції.

Люди! ЗАВЖДИ, а особливо зараз, коли коронавірус розгулявся, їжте, будь ласка, сало, масло, лецитин, омегу, жир печінки акули, дихайте свіжим повітрям, займайтеся зарядкою. Підживлюйте ваші легені! І вони вас віддячать відмінним диханням.

Ярослав Громенко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *