Суспільство

Мій єврейський «сон у руку»!

Днями мені приснився чудернацький сон. Наснилось, ніби я в Ізраїлі, в ресторані в гостях на весіллі у хасидів. Раніше я чув, що бачити у сні євреїв — це до грошей і статків. Але зацікавило, що означає хасидське весілля. Перечитав кілька сонників — єврейське весілля, пишуть там — до новового ділового партнера і фінансового інтересу.

Тож я відразу купив кілька лотерейних квитків. Думав, ото «попре! Ні, з лотерейними квитками не поталанило.

Але несподівано «поперло» на роботі.
Начальство підвищило мене в статусі і надало у поміч дуже симпатичну, позитивну і розумну асистентку, а крім того, як бонус, ще й річний абонемент для пересування залізницею всією територією Бельгії і Люксембургу.

Але головна фішка в тому, що від місця мого проживання до місця роботи двічі на годину курсує комфортабельний потяг. Відтак відпадає заморочка стояти в брюсельских автомобільних заторах. Ну, і для нервів здоровіше.

Ось вам і єврейський сон «в руку».

P.S.
А на цій світлині — хасидський квартал в Антверпені.  Це ніби окрема країна в країні. Квартал має свою поліцію, викладання в школах на їдиш і також вивчають іврит. А офіційна нідерландська — як додатковий предмет. І ювелірні крамниці, біржі одина на одній, крамниці з кошерними продуктами. Цікаве місце…

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *