Хвиля Десни » 10 Лютого, 2021

Daily Archives: 10 Лютого, 2021

Суспільство

Чорнило у каламарі і в кориті

Published by:

Соціологічна група «Рейтинг» оприлюднила результати дослідження, яке проводила з 6 по 8 лютого серед населення віком від 18 років в усіх областях країни, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Понад три чверті українців начувані і мають власну думку про санкції РНБО проти телеканалів «112.Україна», «NewsOne» і ZIK. Більшість людей – близько 60 відсотків – підтримують рішення Президента Зеленського. Не згодні з ним 37 відсотків респондентів.

Continue reading

Культура

Почитати б «Люборацьких» без чики-чики й відсебеньок!

Published by:

Влітку матимемо дату — 150 років, відколи не стало Анатолія Свидницького і 50 літ, коли востаннє було надруковано державним коштом його роман «Люборацькі». Про значущість сього твору та його автора вже казано-переказано, не переповідатиму ані ґрунтовних праць І. Франка чи М. Зерова, лише приверну увагу на достовірність тексту «Люборацьких».

Continue reading

Суспільство

Мій єврейський «сон у руку»!

Published by:

Днями мені приснився чудернацький сон. Наснилось, ніби я в Ізраїлі, в ресторані в гостях на весіллі у хасидів. Раніше я чув, що бачити у сні євреїв — це до грошей і статків. Але зацікавило, що означає хасидське весілля. Перечитав кілька сонників — єврейське весілля, пишуть там — до новового ділового партнера і фінансового інтересу.

Continue reading

Культура

Зашийте собі писки, йолопи!

Published by:

Запитують письменницю Оксану Забужко: «Як вам новий правопис?», а вона й відповідає: «Я не маю філологічної освіти і не вважаю себе компетентною обговорювати висококваліфіковані вузькоспеціальні рішення». Дивлюся Фейсбук: фізик і науковий блоґер Семен Єсилевський пише розлоге полотно про те, як українці помиляються зі своїм «Гемінґвеєм» у новому правописі і взагалі нічого не тямлять у транслітерації g i h, що треба не так і так, а отак і отак.

Continue reading

Політика

Тривожне очікування

Published by:

Суспільство, яке у своїй більшості схвалило закриття трьох телеканалів (112-й», «ZIK», «NEWSONE»), тепер перебуває в стані очікування. Досить тривожному, адже «п’ята колона» подалася в суди. Та й де гарантія, що через якийсь час ті ж таки медведчуки-рабіновичі-бойки (уже за «чистіші» гроші) не викуплять і не розкрутять під себе нові телеканали?

Continue reading