Суспільство

Перевдягнені согражданє, що заглативают таблєтку…

Знаєте як воно коли не спицця…
Обійшов по колу курортне гірське містечко Tatralandia біля Липтовського Микулаша, посередині Словаччини. Нарахував на стоянках 40 автомобілів. По одному — поляки, мадяри, кілька чехів, до десятка власне словаків. І… 25 українських автівок!

— Ого! Так це на шведському столі в ресторані не русскіє ґелґотять, а ці, як їх, украінци! – прозріваю раптом без ентузіазму. — А я чую довкола «ти куда… вазьмі іщщо…» та й не дивлюся у їх бік. Тьху, думаю, окупанти, морди які наїли… А воно — соґражданє! …Машинки ж АА, ВС, АН, і де-не-де прапорці на шибці синенько-жовті.

Уявіть же собі, як воно — у центральній Словаччині — та й стільки українців в одному місці! І всім — какая разніца. Даже Христос Народився — і то анічичирк.

— Ти нє ґлатай таблєтку, а рассасивай єйо, понял?..

Щоправда, є на отій нічній стоянці й один істінно русскій автомобіль. Чорне таке Вольво. Зловіще. Ото, думаю, їм «попадос»! На слух – навкруги наче ж свої, астраханці. А розберешся – перевдягнені гражданє Украіни.

І, здавалося б, утік на Вольво від тих новин російських, де без кінця «чо там у х..хлов, чо там у х…хлов». А тут — бац! — а вони тута. Плечем до плеча навалюють сосиски в тарілку і трохи сардельок докладивают. Щоранку. За шведським столом…

Круґ замкнулся!

Ростислав Мартинюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *