Суспільство

Півстоліття «Чернігова стародавнього»

Відбулось засідання клубу «Краєзнавець», присвячене 50-річчю з часу створення Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній». Його генеральний директор Юрій Соболь розповів про історію створення. Виступала завідувача відділу музейної та науково-фондової роботи, кандидата історичних наук Ольга Травкіна. Завідувач відділу наукових досліджень печер та пам’яток археології Володимир Руденок зупинився на науково-популярних виданнях, присвячених Болдиним горам, Валу, автором яких він і є. Видані вони яскраво, з розрахунку на українських та іноземних туристів.
 

Видавничу роботу «Чернігова стародавнього» охарактеризувала старший науковий співробітник відділу музейної та науково-фондової діяльності Олена Ванжула. Особливу увагу приділила збірнику наукових праць «Карнабідівські читання».

Краєзнавець, член Головної ради Українського товариства охорони пам’яток історії та культури Віктор Величко розповів про багатогранний талант незабутнього Андрія Антоновича Карнабіда, кандидата архітектури, члена Національної спілки архітекторів України, лауреата премії в галузі містобудування і архітектури ім. І. Могилевського.

Ірина Каганова,
завідувач відділу краєзнавства

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *